Culinair Edmonton

Trakteer je smaakpapillen op een avontuur

Edmonton is een samensmelting van veel verschillende culturen, wat goed terug te zien is in de verscheidenheid aan restaurants die de stad te bieden heeft. Nieuwe smaken en ideeën worden met open armen onthaald, dus Edmonton is een geweldige plek voor creatieve chef-koks om te experimenteren.

Probeer van alles wat

Neem je smaakpapillen mee op reis
Ga op een culinair avontuur door de meest trendy bierbrouwerijen, lokale bistro's en alternatieve bakkerijen in Canada. Het was eerder al een favoriet, maar sinds Buzzfeed de Duchess Bake Shop uitriep tot een van de beste bakkerijen ter wereld, vinden de Franse lekkernijen van de patisserie op 124 Street nog gretiger aftrek bij zowel de locals als buitenlandse bezoekers. Ook zul je je meteen thuisvoelen in Rostizado, waar een shared dining concept je kennis laat maken met langzaam geroosterde gerechten met een moderne Mexicaanse twist. Als je op zoek bent naar klassieke barbecuegerechten uit Alberta, probeer dan MEAT in trendy Old Strathcona. Bij Corso 32 geniet je van de beste Italiaanse maaltijd die je buiten Italië kunt krijgen.


De koffiescene van Edmonton is net zo sterk als de espresso

Ben je toe aan een cafeïne-boost terwijl je de stad verkent? Bezoek dan een van de vele eersteklas en unieke koffiebarretjes. Cafés in Edmonton nemen tegenwoordig alle vormen aan: van kleine winkelpanden en magazijnen, tot een eeuwenoud bakstenen huis dat is omgetoverd tot een café met bijbehorende winkel.

Culinair genieten in de open lucht bij een foodtruck, tijdens een picknick of op een terras
Met meer dan 20 parken alleen al in de riviervallei leent Edmonton zich perfect voor een picknick. Goed nieuws, want in onze blog delen we graag onze favoriete plekken om te picknicken in Edmonton met jou, evenals onze lievelingsplekken met een terras. De foodtruckscène in Edmonton is de laatste jaren geëxplodeerd, waardoor je nu verspreid door de stad kunt genieten van heerlijke culinaire versnaperingen!

Boek je ticket naar Edmonton nu!