Discover Elk Island

Waar bizons ronddwalen

Elk Island National Park, een van de 43 nationale parken die beheerd worden door Parks Canada, is te vinden op een steenworp afstand van Edmonton, waardoor een spontane dagtrip hier naartoe altijd kan!

ga los in Elk Island

Natuurliefhebbers, vogelspotters en fotografen opgelet!

Elk Island is de thuisbasis van vrij rondzwervende bizons, elanden, herten en meer dan 250 soorten vogels. Het nationale park heeft een hogere dichtheid van hoefdieren per vierkante kilometer dan enig ander wildlife gebied in de wereld! Elk Island redde de bizonsoort die bijna was uitgestorven in Noord-Amerika. Wil je meer weten over de bizon? Neem dan deel aan de Bison Backstage Tour, waar je een VIP backstage-pas krijgt om meer te weten te komen over de leefomstandigheden van de bizon.

Peddel door het park
Huur een kano, kajak of zeilboot en koel af op een warme zomerdag op de Astotin Lake. Peddel door het meer, verken de vele eilanden en afgelegen baaien en houd je ogen open voor ijsduikers, witte pelikanen en grote blauwe reigers op het water. Je kunt ook wandelen, kamperen, picknicken, golfen en zelfs de 8 geocachinglocaties in Elk Island National Park ontdekken!

Er is meer Edmonton om te verkennen
Na een avontuurlijke dag in de natuur duik je vervolgens in de stad in een van de gerenommeerde restaurants van Edmonton in, nadat je nog even langs wat winkels hebt gestruind. Kan je geen genoeg krijgen van het groen? Zet dan koers richting Noord-Amerika's grootste stadspark: de riviervallei van Edmonton, die dwars door het centrum van de stad loopt. Om het naar een hoger niveau te tillen, vervolg je je weg naar de Rocky Mountains in Jasper National Park.

Boek je ticket naar Edmonton nu!