De Rocky Mountains

Jasper National Park

De reis van Alberta’s hoofdstad naar de Rocky Mountains in Jasper omvat alles. De 365 kilometers die je moet afleggen om hier te komen, gaan in een flits voorbij dankzij de betoverende landschappen die je doorkruist. Kijk je ogen uit bij de gouden akkers, heldere blauwe luchten en de meren van Alberta voordat je bij de grote finale arriveert: de met sneeuw bedekte bergkammen van Jasper. Jasper National Park is het grootste nationale park van Canada in de Rocky Mountains en tevens een van de slechts vijftien UNESCO-Werelderfgoedlocaties in Canada. Bovendien werd Jasper in 2018 erkend als Noord-Amerika’s “Beste Skigebied” in de Reader’s Choice-enquête van USA Today. Deze plek zou bovenaan je bucketlist moeten staan.

Ga verder op avontuur

Ga verder op avontuur in Jasper
Jasper is het startpunt van je avontuur, waarvandaan je de meest fantastische expedities kunt maken. In welk seizoen je het gebied ook bezoekt, het panoramische uitzicht op de Rocky Mountains zorgt ervoor dat je even op de rem trapt en alleen maar wil genieten van de natuurlijke schoonheid.

Een van de beste plekken in Canada voor sterrenkijken en het noorderlicht
Daarnaast is Jasper ook een Dark Sky Preserve. Deze titel kreeg het gebied in 2011 door de Royal Astronomy Society van Canada. Vanwege het beperkte kunstlicht in het park zijn de omstandigheden voor het kijken naar de sterren en het spotten van het noorderlicht ideaal.

Maak jezelf klaar voor het avontuur
Voordat je op avontuur gaat in Jasper ontdek je eerst alles wat Edmonton te bieden heeft. Ga shoppen in Noord-Amerika's grootste winkel- en entertainmentcentrum, de West Edmonton Mall. Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de riviervallei van Edmonton die 22 keer zo groot is als Central Park in New York. Maak vervolgens een dagtocht naar Elk Island National Park, waar je oog in oog komt te staan met vrij rondzwervende bizons, voordat je je reis naar de Rocky Mountains en Jasper vervolgt.

Boek je ticket naar Edmonton nu!